– kuvat: ridus.ru & Novaja Gazeta  & RIA Novosti

Mielenosoitus Moskovassa oli koonnut  torille julkkiksia – kirjailijoita, muusikkoja, poliitikkoja ja oikeusaktivisteja. Nimekäs TV-toimittaja Leonid Parfjonov vaati television lähetysaikojen  antamista oppositiolle. Opposition eräs johtajista Boris Nemtsov vaati Keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan Vladimir Tshurovin syrjäyttämistä. Kansanjoukko huusi ”Häpeä!”, ”Ero!”

Oikeudenmukaisen Venäjän eräs johtajista Gennadi Gudkov lupasi jättävänsä kansanedustajan vaktuutensa vaalitulosten vääristelemisen protestina. Häntö ennen samanlaisen kehotuksen esitti uusille kansanedustajille Jablokon perustaja Grigori Javlinski.

Mielenosoituksen järjestäjät ilmoittivat kokouksen koonneen 40-, 80- ja jopa 150 tuhatta osanottajaa. Poliisi arvioi osanottajien lukumäärän 25000.  Luvan saanut kansalaiskokous Pietarissa kokosi poliisin tietojen mukaan noin 7000 osanottajaa. Mielenosoittajat huusivat ”Äänemme on varastettu!”, ”Teidän vaalinne ovat farssia!” Tatarstanin pääkaupungissa tilaisuudessa oli yli 500 henkilöä ja Uralin Jekaterinburgissa yli 1500.

– Venäjän ääni 

Myös Senaatintorilla järjestettiin tukimielenosoitus Venäjän protestoijille

Mainokset