8.4.1972 – 16.11.2009

8.4.1972 – 16.11.2009

Sergey Mag­nit­sky was our Russ­ian lawyer and friend who died at the age of 37 under excru­ci­at­ing cir­cum­stances in a Moscow pre-trial deten­tion cen­ter on Novem­ber 16, 2009. He died as a result of inhu­man treat­ment, cru­elty and tor­ture at the hands of cor­rupt Russ­ian police offi­cers. The story of what hap­pened to Sergey Mag­nit­sky is so medieval that it is hard to imag­ine that it could have taken place in today’s world. The story is also one of extra­or­di­nary brav­ery and hero­ism that should be an exam­ple to us all.

 lawandorderinrussia.org

Hermitagen puolustaja

Magnitski ehti olla tutkintavankeudessa lähes vuoden ennen kuolemaansa. Magnitskia epäiltiin osallisuudesta verorikoksiin sen jälkeen, kun hän oli todistanut sisäministeriön viranomaisia vastaan mittavassa petosjutussa.

Magnitski oli työskennellyt lakitoimisto Firestone Duncanissa ja puolusti Venäjällä sijoitusyhtiö Hermitage Capitalia, jota syytettiin veropetoksista. Hermitage kiisti kaikki syytteet. Yhtiön mukaan viranomaiset vaativat sitä maksamaan uudelleen jo maksettuja veroja ja käyttivät apunaan yhtiöltä takavarikoimiaan asiakirjoja.

Magnitskin kollegat syyttivät kuolemasta heti sisäministeriön viranomaisia. He tiesivät Magnitskin valittaneen vatsasäryistä, kärsineen haimaongelmista ja pyytäneen turhaan pääsyä lääkäriin. Syyttäjänviraston mukaan Magnitski kuoli yllättäen sydänvaivoihin.

Tapaus sai paljon kansainvälistä huomiota jo vuonna 2009. The Wall Street Journalinpääkirjoituksessa Magnitskin kuolemaa kutsuttiin valtion hyväksymäksi murhaksi.

Kansainvälinen huomio oli mitä todennäköisimmin yhtenä syynä siihen, että presidenttiDmitri Medvedev määräsi tutkimaan Magnitskin kuolemaa.

– suomenkuvalehti.fi

Stop the Untouchables. Justice for Sergei Magnitsky.

Russian Untouchables. Episode 1: Artem Kuznetsov

Russian Untouchables. Episode 2: Pavel Karpov

Russian Untouchables. Episode 3. Olga Stepanova.

 

Mainokset