Monet ovat nähneet kuinka presidentti Medvedev tanssii, mutta onko tässä kaikki, mitä Dmitri Anatoljevitš kolmen vuoden presidenttikautensa aikana teki?

Viikkolehti Kommesant Vlast (Коммерсантъ-Власть 9.5.2011) on tehnyt yhteenvedon Dmitri Medvedevin viimevuotisesta työstä.  Annetaan statistiikan puhua puolestaan.

1136 asiaa 295 päivän aikana.

Vuonna 2011 Dmitri Medvedev ehti tekemään 1136 asiaa. Kahteen edellisen vuoden verrattuna hänen tehokkuutensa  kasvoi huomattavasti  ( 1063 asiaa vuonna 2009  ja 1080 asiaa vuonna 2008), vaikka töihin hän käytti vähemmän päiviä. Suuremman osan työajasta, noin 36,4 %, hän vietti erilaisissa tapaamisissa.  Työn kokonaiskuva näyttää seuraavalta.

1 Tapaamiset 413
2 Vierailut 141
3 Seremoniat 131
4-5 Palaverit 104
4-5 Puhelinkeskustelut 104
6 Kokoukset 67
7 Tiedonannot medialle 49
8 Neuvottelut 44
9 Keskustelut 35
10 Kahdenvälisten sopimusten allekirjoittaminen 28

Vuoden aikana hänellä siis oli 413 virallista tapaamista, joista 107 oli henkilökohtaisia tapaamisia venäläisten ja 88 ulkomaalaisten henkilöiden kanssa. On yllättävää, että ensimmäistä kertaa pääministeri Vladimir Putin ei ole yksinvaltaisesti tapaamislistan kärjessä. Medvedev tapasi muun muassa venäläisen ortodoksisen kirkon johtajaa Patriarkka Kirillia ja pääsyyttäjä Juri Tšaikaa yhtä usein kuin Putinia, eli neljä kertaa. Ulkomaalaisista politiikoista Tarja Halonen on sijalla numero kuusi; myös hänet Venäjän presidentti tapasi neljästi.

Henkilökohtaiset tapaamiset:

1-2 Kazakstanin presidentti Nursultan Nazarbajev (6 kertaa)
1-2  Kiinan kommunistisen puolueen pääsihteeri  Hu Jintao (6 kertaa)
3-5  Italian pääministeri Silvio Berlusconi (5 kertaa)
3-5 Armenian presidentti Serž Sargsjan (5 kertaa)
3-5 Ukrainan presidentti Viktor Janukovitš (5 kertaa)
6 Suomen presidentti Tarja Halonen (4 kertaa)

Vuoden aikana Dmitri Mededev teki 64 työmatkaa, joista 25 ulkomaille. Kilometrejä on kertynyt huikeat 279 tuhatta, eli jos laskin oikein, hän pystyisi matkustamaan 7 kertaa maailman ympäri. Oikealla on lista maista, joissa presidentti Medvedev kävi.  Suomessa hän oli vain kerran, ja luonnollisesti eniten hän kävi Ukrainassa (4 kertaa) ja Kazakstanissa (3 kertaa). Mielenkiinnoista, että Valkovenäjällä hän ei käynyt vuoden aikana kertakaan.

Presidentin virallisilla nettisivuilla  voi lukea Medvedevin pitämiä puheita, joita hän piti vuonna 2011 kaiken kaikkiaan 667 kappaletta.  Puheissaan hän mainitsi useimmin Ranskan presidentin Nicolas Sarkozyn  (30 kertaa), Vladimir Putinin (29 kertaa) ja Barack Obaman (21 kertaa). Maista hän viittasi useimmin Venäjään, Yhdysvaltoihin ja Georgiaan.

Levada-keskuksen toukokuun kannatusmittauksen – jossa pyydettiin nimeämään 5-6 luotettavinta poliitikkoa – mukaan  41 % vastaajista nimesi Vladimir Putinin, kun taas 38 % Dmitri Medvedevin.  Tilastoista myös näkyy, että presidentin toiminnan hyväksyntä on tämän vuoden maaliskuussa laskenut historialliseen minimiin – 66 prosenttiin. (73,7 % vuonna 2010 ja  74,2 % vuonna 2009  ).

Kuitenkin on syytä uskoa, että jos Medvedev lopulta päättää osallistua vuoden 2012 vaaleihin, hänellä on mahdollisuudet jatkaa presidenttinä vielä seuraavat kuusi vuotta. Huhtikuun gallupien mukaan 28 % vastaajista uskoo hänen voittoonsa (tammikuussa 30 %), kun Putinin voittoon luottaa 39 % (tammikuussa 38 %). Samalla kysymykseen siitä, tuleeko seuraavaksi presidentiksi kansan valitsema vai Putinin ja Medvedevin keskenään valitsema ehdokas, ihmiset vastasivat seuraavaksi:

32 % – se, kenet kansa valitse.

32 % – se, kenet Putin ja Medvedev keskenään valitsevat

8 % – Putin tai Medvedev – Putinin päätöksestä

12 % – en osaa vastata

16 % – se, kuka on sopivin Putinin ja Medvedevin taustaryhmälle.

увеличить фото ...
Коммерсантъ. Издательский дом

увеличить фото …

Mainokset